Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Betegségek


A megfelelő körülmények között tartott hörcsögök ritkán betegszenek meg.

Gyakori viszont a töréssel és zúzódással járó balesetek.
Figyeljünk oda, hogy talajközelben játszunk vele, mert nem érzékeli a távolságot, és leugrik a számára veszélyt rejtő magasságból is.

A kalciumhiány táplálkozási probléma, melynek következtében a csontok törékenyebbé válhatnak. Ez megelőzhető a kalcium étrend kiegészítésével, pl.: különféle vitaminos rágó, fogkoptató kövek.

Az emésztőrendszer megbetegedését hasmenés jelzi. Figyeljünk oda, hogy a megrohadt zöldségeket távolítsuk el. Mindig friss táplálékot adjunk enni.

Édességek (csoki) etetését csak mértékkel tegyük, mert könnyen fogszuvasodást okozhat. A beteg fogak miatt gyakran tályogok is kialakulhatnak a fogmederben.

A gyenge minőségű poros forgács alom fokozott vakarózást válthat ki.

A bundája jelzi egészségét, szép, sima, fényes szőr esetén nincs mitől tartani, de a hulló, fénytelen szőr valamilyen problémára enged következtetni. Ebben az esetben megpróbálkozhatunk multivitaminos készítmény adagolásával. Ha nem javul állapota, akkor mindenképpen vigyük állatorvoshoz.

Egy másik csoportja a betegségeknek genetikai eredetű, amely egyrészt a belterjes szaporulat okozója.
Hörimama hasán egy kicsi piros folt jelent meg, ami egy hónap múltán szemmel jól látható daganattá fejlődött.
Elvittük állatorvoshoz, aki miután megnézte, közölte, hogy ez bizony egy daganat és meg kell műteni, melynek ára 7-8 ezer Forint. Ezt az összeget kicsit sokalltam a höri 900 Forintos vételárához képest. Miután nem kértem a beavatkozást, a vizsgálati díjat kellet csak kifizetni, ami 800.-Forint volt.

törpehörcsög      törpehörcsög

Felkerestem egy másik állatorvost, aki az alábbiakat közölte:
Megműteni nem érdemes, mert
- a törpehörcsögnek olyan kicsi a súlya, hogy kevés az esély az altatásból való visszatérésre
- a kicsi teste miatt annyira kevés vére van, hogy a műtétnél fellépő vérveszteséget nem tudja pótolni a szervezete.
- ez egy feltehetően genetikailag öröklött elváltozás, amit, ha ki lehetne venni műtéttel, jönne, fejlődne a következő. A betegségeknél a legfontosabb, hogy kérd ki ismerőseid véleményét az általuk ismert állatorvosokról, hogy a megfelelő szakemberhez kerüljön beteg kedvenced.

Azért a 800 forintos vizsgálati díjért már igazán lehetett volna olyan jó a doktorúr, hogy elaltatja szegény hörit.

Pötyi azaz Hörimama három hónap szenvedés után elpusztult. Miki azóta alig jön elő nappal a házikóból, kevesebbet mozog, főleg csak éjszaka indul az eleségért.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Zirc Fáy andrás ut 10/c 1emelet 4-es ajtó

(Maus Robi, 2015.11.07 22:58)

Viszont lehet, azért sem szívesen válaszolnak Neked, mert irtózatosan sok helyesírási hibával írsz, figyelj jobban (pl. itt: hely / helye / helyét és nem hej / heje /hejét)
Persze a poszt írója sem tud egyeztetni, de ezt majd ott "rendezem le" :)

Zirc Fáy andrás ut 10/c 1emelet 4-es ajtó

(Hubay Eszter, 2015.07.19 12:06)

Sziasztok! Nagyon érdekes mindenkinek a kérdésére adtok válasz de az én kérdéseimre nem! Na jó hagyom a vitát. Azt szeretném kérdezni hogy tudjátok e- miért nem alszik e- a hörcsögöm a házába. Ha tudjátok mért akkor írjátok meg nekem. De ha nem akartok nekem segíteni akkor keresek egy más oldalt ahol ezeket megírhatom! :(

Re: Zirc Fáy andrás ut 10/c 1emelet 4-es ajtó

(Szilvia, 2015.08.16 11:52)

Milyen fajta ha torpe akkor azert m ert az unakatesomnak is torpe es az se alszik a hazaba a torpek leg inkabb sok papir moszt vagy gyaluzott fa kell mert az ala be tudfekudni!Ñekem aranyhorcsogom van es orokke a hazaba alszik!

Re: Zirc Fáy andrás ut 10/c 1emelet 4-es ajtó

(Maus Robi, 2015.11.07 22:55)

Szerintem mert nem szeret ott lenni. Nem vicc. Szaga, íze (!), színe, anyaga, mértet, alom van-e benne (alul)... sok sikert! Robi

lakatos.bence2004@citromail.hu

(lakatos bence, 2015.10.18 11:47)

mi lehet a ba ja egy törpe hörcsögnek ha kiesik a szeme??? már négy napja van nállunk állatkereskedésbe vettük

Zirc Fáy andrás ut 10/c 1emelet 4-es ajtó

(Hubay Eszter, 2015.06.10 15:26)

Kedves valaki nagyon sajnállak de az én első törpe hörcsögömmel is így volt 1-2 napja van hátra. Hidd el nekem is így volt a dzsungimmal őis elment. Őszinte részvétem előre. :(

Budapest

(Kitti0809, 2013.03.18 20:14)

Sziasztok nekem van 2 hörcsögöm Pocak és Vacak nagyon aranyosak! Megszeretném kérdezni, hogy mézet lehet nekik adni az ujjamról?? Ha igen várom válaszotokat! Köszönöm szépen! :)

Re: Budapest

(Hubay Eszter, 2015.06.10 15:07)

igen szabad

Re: Budapest

(Hubay Eszter, 2015.06.10 15:22)

Szia kedves Kitti a hörcsögnek nem szabad mézet adni. Légyszives ezt én ajánlom hogy nézd meg az interneten hogy mit szabad neki adni ez jó tanács.. Szeretném ha meg is fogadnád

Zirc Fáy andrás ut 10/c 1emelet 4-es ajtó

(Hubay Eszter, 2015.06.10 13:17)

A hörcsögöm lány és nagyon fura hangot ad ki tüsszögő hangot és egykis megszakítással a nóziját piszkálja nagyon kérlek titeket hogy segítő válaszokat és hasznos válaszokat adjatok meg nekem nekem ez nagyon fontos lenne. Előre is köszönöm sziasztok

Zirc Fáy andrás ut 10/c 1emelet 4-es ajtó

(Hubay Eszter, 2015.06.10 13:14)

a hörcsögöm tüsszögő hangokat ad ki és egy kis megszakittással a nóziját piszkálja

allgamers011@gmail.com

(asdman, 2015.03.18 15:46)

Sziasztok!Az én hörcsögömnek reggel még semmi baja sem volt, aztán amikor hazajöttem, 5-6 óra múlva, akkor a házában volt, kijött, és sántított, és néha úgy mozog mint egy kukac, csak tolja magát, meg nem eszik, csak keveset, és néha megáll, mintha halott lenne, de lélegzik.. a szeme 1 kicsit be van csukódva.. Meggyógyul vagy nem? Vagy lehet aludnia kellene? Nem tudom, kérlek segítsetek!

szolnok

(petra, 2014.11.20 19:03)

Sziasztok! nekem lenne egy kérdésem,nem olyan rég észre vetem hogy a hörimnek az egyik lábán olyan mint ha zseb lenne de ez nem biztos hogy az. Felhívtuk az állatorvost de nem mondott sok mindent hogyan tudnánk rajta segíteni. Ha ti tudnátok nekem segíteni nagyon megköszönném!

imola27@citromail.hu

(Imola, 2013.12.30 20:15)

esetleg nem tudid hogy ha a horcsog suzeme voros akkor mi lehet a baj??(csak az eggyik es nem alapbol)

Szem gyulladás

(sabatti 2870, 2013.12.30 12:47)

Sziasztok! A testvéreimmel együtt tartunk két törpe hörcsögöt. Az egyiknek úgy vettük észre, hogy becsukva tartja általában e bal szemét és ebből arra vonatkoztattunk, hogy be gyulladhatott szegénynek. Azt szeretném tudni mit kell vele ilyenkor csinálni. Válaszotokat előre is köszönöm!

GHF

(marina, 2013.10.20 18:20)

remeg a hörcsögöm és nem akar enni se inni pedig már egy éve megvan és ezt most csinálja elöször mit csináljak?

Daganat?Meglehet még menteni???

(Fruzsi, 2012.08.22 14:56)

Sziasztok! A tesóm törpehörcsöge lány és a bal melső lábán egy pirosas dudor nőtt.Nem tudjuk mi ez.De észre vettük hogy a jobb melső lába mellett is van egy duzzanat szerinteek mit csináljunk?Állatkereskedésben vettük tavaly októberben.Még nincs 1 éves.Amúgy nagyon vidám és jó kedvű nem zavarja a duzzanat bár lejött róla a szőr szószerint ki vakarta/ki rágta.Segítsetek mit tehetnénk? Állatorvos, krém, inyekció??? Mit tehetnénk? Olvastam sokhelyen hogy agresszívá válik a höri ilyenkor de a mienk teljesen nyugodt.
Kérlek segítsetek előre is köszi. :)

Re: Daganat?Meglehet még menteni???

(bea, 2013.08.09 06:41)

:(

(Dóri, 2013.08.07 12:31)

Sziasztok! Az én hörimen azt vettem észre hogy ma egész nap balra biccenti a fejét és néha járás közben is elesik. Nem tudom mit tegyek még csak egy napja csinálja ezt amióta elment tőle a fiú. Más ismerősömnek is volt már ilyen problémája de a höri nem halt meg szerencsére. Kérlek segítsetek nem szeretném elveszíteni Elinorkámat!

Nagysalló Zálagos

(Bianka, 2013.07.24 11:50)

A hörcsögömnek a szeme már három napja rossz álapotban van mindig kaparja és az egyiket iphogycsak ki tudja nitni mit tegyek nem szeretném,hogy meg haljon!


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Következő »