Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megfelelő hely 2.
   

Kerüljük az ablak melletti helyeket is.Növényeket és textíliát nem szabad elérnie a hörcsögnek!Gondoljunk arra is ,hogy állatunk éjszaka aktív; ügyeljünk rá,hogy senkit NE ZAVARJON!!! A konyha a szagok,a nedvesség,az edények csörgése miatt alkalmatlan a hörcsög elhelyezésére!Az átlagos szobahőmérséklet a megfelelő az állat számára (19-24 C) 18 fok alatt a hörcsögök lassúbbak ,renyhébbek lesznek ,többet alszanak,15 fok alatt egyértelmű rossz közérzetet mutatnak,és kb 10 fok alatt téliálom szerű álapotba esnek!

Javaslat
   

Tegyük a hörcsöglakot egy filc vagy hungarocell alátétre ,és egy égő gyertyával gondosan ellenőrizzük ,hohy nem huzatos-e a hely!

A megfelelő hely
   

Hogy új kis barátunk jól érezze magát nálunk,találnunk kell neki nyugodt ,füstmentes ,nem túl világos helyet-legjobb ,ha a házikóját falak által határolt sarokban helyezzük el.Ügyeljünk rá,hogy ez a hely levegős legyen,de ne túl huzatos,semmi esetre se rakjuk hideg földre vagy meleg fűtőtest mellé; valamint óvjuk a sugárzó napsütéstől,erős zajoktól!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

semmi

(attilaaaaaaaaaa aaa, 2013.10.31 13:55)

szentem is

érd

(szasza, 2012.11.05 15:42)

szerintem meg inkább a ketrec a megfelelő hely számára mert arra rá lehet csatlakoztatni a csöveket amiben még nagyobb lesz a mozgási lehetőségük

és szerintem nem bújnak ki a kishörik legalábbis én nem azt tapasztaltam!

Terráriumban

(Orsolya, 2009.03.26 00:33)

Vannak, akik kalitkában tartják a rágcsálókat, szerintem az nem jó. A kicsik kibújhatnak a rések között és éjszaka nagy előszeretettel rágják a fémet, ami igen hangos. :) Ezért egy jó nagy terráriumba kell nekik, ahol kedvükre hancúrozhatnak, szaladgálhatnak. :)